English
Germana
Romana
BRUNNBAUER ARMATUREN
BRUNNBAUER ARMATUREN
A-1230 Wien, Akaziengasse 36

+43 1 699 96 00-0

Istoric

 
Atelier de lucru în Viena 10. District
Sediul companiei
Atelier de lucru în Wienerneudorf
Ing. Ferdinand
Brunnbauer
Ing.Ferdinand
Brunnbauer

La sfârsitul secolului al 19-lea, Ing. Ferdinand Brunnbauer lucra ca inginer sef pentru renumita companie Alex-Friedmann. Când si-a înfiintat propria întreprindere, Fabrica de Masini Ferd. Brunnbauer în Viena, în 1901, el dezvoltase si brevetase deja câteva tipuri de duze inelare pentru fostii sai angajatori. Pâna la decesul sau survenit în anul 1929, compania sa a produs duze inelare pentru injectoare, ejectoare si dispozitive de preîncalzire pentru pietele din întreaga lume.

În perioada anilor 1920, ginerele lui Ferdinand Brunnbauer a preluat treptat conducerea în organizarea companiei. Ing. Alfred Walter (si ulterior fiul sau Alfred Walter jun.) au largit sfera de productie a întreprinderii prin patentarea si inventarea reductoarelor de presiune UNIVERSAL, a robinetelor cu solenoid ABC (un mare succes, în special pe piata germana-SIEMENS/Berlin) si a supapelor de aspiratie/golire PULMO.

Din pacate, dupa ce Wealter jun. nu s-a mai întors de pe front, iar unitatea de productie a fost distrusa complet în 1945, parea sa insemne sfârsitul pentru Fabrica de Masini Ferd. Brunnbauer. Totusi, doamna Thea Felsner, vaduva inginerului Walter, precum si fosta contabila, doamna Aurelia Lingner au luat-o de la capat si au înfiintat o noua companie pe vechiul amplasament. Începând cu anii 1960, compania s-a extins rapid, astfel încât în anul 1975, conducerea Ferd. BRUNNBAUER KG a decis sa se concentreze pe tehnologie, alaturi de marketing si vânzari. Productia s-a rezumat la montaj, productie finala, precum, si la operatii speciale de frezare si strunjire. În anul 1978 a fost înfiintata compania UNIFLAM Energy & Power LTD, specializata în ingineria arzatoarelor si incineratoarelor pentru instalatiile de var si de ciment, precum si instalatii industriale pentru recuperare de caldura.

Pe la mijlocul anilor 80, BRUNNBAUER KG si UNIFLAM au fuzionat în Ferd. BRUNNBAUER-UNIFLAM Ltd. Dupa schimbarile rapide ce au avut loc în fostele tari comuniste, începutul anilor ‘90, a cunoscut un alt val al extinderii. În 1993 a fot înfiintata compania BRUNNBAUER-BUDAPEST Kft. pentru a acoperi piata maghiara. În Budapesta a fost construit un nou centru de productie, iar actualmente fabrica din Ungaria produce anual aproximativ 1500 bucati de robinete de inalta calitate pentru diverse sectoare industrial.

În 1995, a fost înfiintata compania BRUNNBAUER-MORAVIA s.r.o. în Uhersky Brod, Republica Ceha. Productia filialei cehe este indreptata in intregime catre piata locala. In acelasi timp aceasta filiala ofera sprijin clientilor din Slovacia. În acelasi an, productia companiei A.W.E. a fost de asemenea preluata de BRUNNBAUER-Group.

Fabrica BBS in Budapesta
Control state Mannersdorf
ELLVA E.P.E